Lääkäriasema Doctagonin LiveWell-elämäntapaohjelmassa terveys nähdään kokonaisuutena.

– LiveWell-tiimiin kuuluu monialainen asiantuntijaryhmä. Asiakkaan tilanteen kartoitus alkaa lääkärikäynnillä, jota seuraa käynti ravitsemusterapeutin tai fysioterapeutin vastaanotolla. Tarjolla on asiantuntevaa apua ravitsemukseen, liikuntaan ja kuntoutukseen sekä ylipainon, kolesterolin, verenpaineen ja diabeteksen hoitoon, kertoo lääkäri Johan Fagerudd.

LiveWell -ohjelma noudattaa tarkasti lääketieteellisen hoidon suosituksia. Ensimmäisellä kartoituskäynnillä käydään läpi asiakkaalle eri tahoilta määrätyt lääkkeet sekä niiden yhteensopivuus. Kunnon kohentuessa lääkkeiden tarvetta ja määrää päivitetään uudelleen.

– Tarkasti potilaan tarpeisiin sovitetuilla liikunta- ja ravitsemusvalinnoilla on mahdollista vaikuttaa hyvinkin suotuisasti asiakkaan yleiseen vointiin ja hänen tarvitsemiensa lääkkeiden määriin, Fagerudd toteaa, ja jatkaa:

– Liikunnan lisäyksen ja painon pudotuksen myötä esimerkiksi päivittäinen insuliinilääkitys saattaa jäädä merkittävästi vähemmälle.

Liikunta tukee kokonaisterveyttä

Juhani Suonuutille alkusysäys LiveWell-käyntiin syntyi kohollaan olevista kolesteroli- ja verenpainearvoista sekä halusta saada liikunta jälleen elämäntavaksi.

– Harrastin aikoinaan aktiivisesti jääkiekkoa, jääpalloa ja jalkapalloa. Sittemmin auto alkoi huolehtia liikuttamisestani ja illan tullen sohva tuntui kutsuvalta, 72-vuotias Suonuuti hymyilee.

Suonuuti on noudattanut hänelle suunniteltua LiveWell-ohjelmaa nyt puolen vuoden ajan. Kunto on kohentunut, mieli on virkeämpi ja unen laatu on parantunut. Ja mikä parasta – vanha into urheilua kohtaan on palannut.

– Käyn Asahi-joogassa säännöllisesti, kävelen aina portaat kotiin viidenteen kerrokseen ja harrastan ahkerasti myös hyötyliikuntaa. Nykyään todellakin haluan kulkea paikkoihin omin jaloin, en aina vain autolla, Suonuuti iloitsee.