Doctagon voitti Lohjan järjestämän kilpailutuksen koskien etälääketieteellisiä vastuulääkäripalveluja. Kilpailutus järjestettiin syksyllä 2017 ja kilpailutuksen tulos oli selvillä joulukuussa. Kilpailutetun kokonaisuuden  piirissä on Lohjan alueen kaikki vanhusten asumispalveluyksiköt, Pusulan vanhainkoti sekä kotihoidon alueet Nummen, Pusulan, Karjalohjan sekä Sammatin alueet. Palvelua on mahdollista laajentaa kotihoidon alueelle myös ns. kanta-Lohjan alueella sekä omaishoidon tuen asiakkaille. Vastaavaa palvelua on aiemmin kokeiltu Lohjan alueella ja kokemukset olivat hyviä. “Saimme kokeilusta hyviä kokemuksia henkilöstöltä, asiakkailta ja omaisilta” Lohjan palvelualuejohtaja Tuula Suominen kertoo.

Vastuulääkäripalvelu on Lääkäriliiton vuonna 2015 Laatupalkinnolla palkitsema malli. Palvelu sisältää yksiköissä asuvien asiakkaiden perusteellisen lähtötilanteen kartoituksen, säännöllisen seurannan sekä lääketieteellisen hoidon aina tarvittaessa kokeneen lääkärin toimesta. Lähtötilanteen kartoituksen tavoitteena on asiakkaaseen tutustuminen, lääkityksen saattaminen ajan tasalle, tarvittaessa hoitosuunnitelmien päivittäminen ja aina asiakkaan hoitotahdon kartoittaminen. Hoivakoteihin ja kotihoidon käyttöön sijoitetaan akuuttien sairauksien tutkimiseen tarvittavaa laitteistoa, jotta päivystysaikanakin voidaan lääkärin määräyksestä ja potilasta siirtämättä mm. tutkia verikokeita sekä ottaa sydänfilmi.

Aiempaa paremmat tutkimusmahdollisuudet mahdollistavat nopean hoidon aloittamisen asiakasta siirtämättä niissä tapauksissa, joissa asiakkaan tila ei edellytä siirtoa päivystykseen. Tavoitteena on vanhusten hyvä ja turvallinen hoito.

Vastaavasta palvelusta on kokemusta jo yli 50 kunnan alueelta eri puolilta Suomea  ja kokemukset ovat saman suuntaisia kaikkialla. On mukava että pääsemme jatkamaan toimivaa yhteistyötä myös Lohjan kanssa” toteaa Doctagonin myyntijohtaja Jani Nurisalo.

Lisätietoja:

Lohjan kaupunki,
Tuula Suominen,
Palvelualuejohtaja/Serviceområdedirektör
044 374 1291,
tuula.m.suominen@lohja.fi

Doctagon Oy,
Jani Nurisalo,
myyntijohtaja
044 733 8552,
jani.nurisalo@doctagon.fi 

Doctagon on kotimainen, vuonna 2006 perustettu, voimakkaasti kasvava terveyspalveluyritys, jonka palvelutarjontaan kuuluvat vastaanottolääkäripalvelut, työterveyspalvelut sekä lääkäripalvelut julkiselle sektorille. Doctagon tunnetaan innovatiivisuudesta, korkeasta asiakastyytyväisyydestä sekä tyytyväisestä henkilökunnasta