Porin perusturvan vanhuspalveluiden omissa tehostetun palveluasumisen yksiköissä ja vanhainkodeissa on käynnistynyt vastuulääkäripalvelu kokeilu. Kokeilu koskee kaikkiaan 15 eri vanhuspalveluiden yksikköä, sisältäen 614 vuodepaikkaa.

Vastuulääkäripalvelumallissa ikäihmisille nimetään kokenut vastuulääkäri. Palvelun käynnistyessä kunkin ikäihmisen terveystilanne kartoitetaan ja kartoituksen pohjalta tehdään yksilöllinen hoitosuunnitelma. Vastuulääkäri hoitaa asiakkaan terveyttä yhdessä hänelle jo ennestään tutun hoitajan kanssa. Vastuulääkäri on tavoitettavissa päivittäin ja lisäksi hän käy viikoittain etäpalveluina läpi vanhuksen terveydentilan sekä mahdolliset muutokset hoitoon liittyen. Perusteellinen katsaus asiakkaan vointiin ja kuulumisiin luodaan kolmen kuukauden välein, jolloin vastuulääkäri tapaa asiakkaan yksikössä kotikäynnillä. Akuuttitilanteissa hoitajilla on mahdollisuus tavoittaa päivystävä lääkäri ympäri vuorokauden, mikä vähentää turhaa asiakkaan lähettämistä akuuttipäivystykseen, helpottaa vanhusten arkea ja säästää resursseja.

Asumisen pysyvyys on vanhukselle tärkeää, ja vastuulääkäripalvelu mahdollistaa entistä pidemmän asumisen siellä, missä koti on. Tuttu hoitohenkilökunta, säännöllisyys ja pysyvyys tuovat vanhustenhoitoon kaivattua inhimillistä otetta ja parantavat palveluiden laatua.

– Perusturvalautakunta haluaa tukea uusien käytänteiden kokeilua ja käyttöönottoa. Uusien käytänteiden ansiosta pystymme kehittämää palveluita entistä paremmalle tasolle, sanoo perusturvalautakunnan puheenjohtaja Sonja Myllykoski.

Kokeilu käynnistettiin 2.5.2018 ja se kestää 28.2.2019 saakka.

 

Lisätietoja antaa:

 

Porin kaupunki:

Pirjo Mäkilä, vs. vanhuspalveluiden johtaja, puh. 044 701 4463
Anna-Liisa Koivisto, terveys- ja sairaalapalveluiden johtaja, puh. 044 701 0243

Doctagon:

Jani Nurisalo, myyntijohtaja, puh. 044 733 8552