Keskustelu terveydenhuollon kuumista teemoista teki Terveydenhuollon hyvistä ja huonoista uutisista yhden suosituimmista tilaisuuksista SuomiAreenassa. Robotiikka, sote-uudistus, kansalaisten terveyden pisteytys, sekä kattaus näkemyksellisiä keskustelijoita veti tilaisuuteen lähes 500 kuulijaa. Keskustelua moderoi toimittaja Kirsi Heikel.

Noin tunnin kestävä keskustelu on kokonaisuudessaan katsottavissa Katsomosta:

https://www.katsomo.fi/sarja/suomiareena-33001006004/terveydenhuollon-hyvat-ja-huonot-uutiset-942716

 

Pian terveytesi pisteytetään – entäpä palveluntuottajien pisteytys?

Sydänliiton pääsihteeri Tuija Brax sekä THL:n arviointijohtaja Pekka Rissanen keskustelivat kansalaisten terveyden pisteytysjärjestelmästä. Rissanen alleviivasi puheevuorossaan, ettei

sote-kustannuksia arvioiva pisteytys kohdistu yksilöön, vaan auttaa arvioimaan väestöryhmien hoidon kokonaiskustannuksia. Brax puolestaan toivoi laatupisteytystä terveydenhuollon palvelutuottajille. Hänen mukaansa Suomi on tässä suhteessa jäljessä sekä Pohjoismaita että yleensäkin länsimaita. Hoidon vaikuttavuuteen tarvitaan lisää läpinäkyvyyttä.

Lue lisää: https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005761612.html

 

Robotiikalta odotetaan kevennystä työtaakkaan ja lisätarkkuutta kirurgiaan

Lääkäriliiton puheenjohtaja Marjo Parkkila-Harju sekä robotiikan asiantuntija Cristina Andersson keskustelivat tekoälyn ja robotiikan tulevaisuudesta terveydenhuollossa. Robotiikalta odotetaan esimerkiksi helpotusta manuaaliseen tietojärjestelmien täyttämiseen sekä laajempaa hyödyntämistä kirurgiaan. Lue lisää aiheesta: https://yle.fi/uutiset/3-10311664

 

Ajatteli sotesta niin tai näin, silti on mentävä eteenpäin

Helsingin pormestari Jan Vapaavuori sekä SoteDigi Oy:n toimitusjohtaja Harri Hyvönen keskustelivat sosiaali- ja terveydenhuollon tulevaisuudesta. Kriittisistä sote-näkemyksistään tunnettu Vapaavuori peräänkuulutti soten ketterämpää kehittämistä. Lisää Vapaavuoren näkemyksistä: https://www.iltalehti.fi/politiikka/201807182201082467_pi.shtml

 

Terveydenhuollon hyvät ja huonot uutiset järjestettiin yhteistyössä Lääkäriliiton, CGI:n ja Yksi Elämä -hankkeen kanssa.